“Banditi u potrazi za mamom” Koste Ristića u bioskopima od srede 7. novembra!

Hit ovogodišnjeg FEST-a od sada i u bioskopima

Foto: Banditi u potrazi za mamom

Pogledajte film Banditi u potrazi za mamom

Film koji je već pokupio simpatije publike, osvojio značajne nagrade i prikazuje se na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima – Banditi u potrazi za mamom – od sada možete videti i u redovnoj bioskopskoj distribuciji. Premijerno će biti prikazan u Kombank dvorani (renovirani Dom sindikata) u sredu 7. novembra u 19h, a od 8. novembra biće postavljen na repertoar bioskopa širom Srbije.

Priča o “Banditima” je uzbudljiva socijalna drama o odrastanju i slobodi. Dok tragaju za mamom koja ih je napustila Kristijan, Edi, Emran i Sunita ulaze u svet ulice. Postaju deo ulične džeparoške bande, koju u akciji hvata policija. Kristijan jedini uspeva da se izvuče pa se pred njega postavlja zadatak da oslobodi braću i sestru iz Doma.

Film koji je osvojio srca publike na ovogodišnjem FEST – International Film Festival, Belgrade i osvojio čak tri nagrade: Nagradu Politike “Milutin Čolić” za najbolji film, Nagradu zvaničnog žirija programa Srpski film, i Nagradu za najbolji glumački debi.

Film je režirao Kosta Ristić, mladi srpski reditelj o kome smo već pisali, a originalnu muziku za film komponovao je Abdelraheem Kheirawi, pevač benda FC Apatride Utd.

Kosta Ristić diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, gde je završio i master studije Filmske i TV režije. Zapaženi su njegovi studentski filmovi Dijamant za Baja Kaliforniju i Ruža vetrova. Kosta Ristić je prošle godine bio na filmskoj radionici Vernera Hercoga na Kubi, gde je snimio kratkometražni film Dve otadžbine. Iste godine, film je prikazan na Kanskom festivalu u selekciji ACID CannesBanditi u potrazi za mamom su njegovo prvo dugometražno ostvarenje i ujedno njegov diplomski master rad. Kosta o svom filmu kaže sledeće: „Ovaj film-igra bavi se opštim egzistencijalističkim i socijalnim temama kroz naivnu prizmu svojih tomsojerovskih junaka. To je priča o odrastanju i slobodi“.

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.