Haradinaj: “Ukrajina i Izrael se bore za teritorijalni integritet”!

Foto: Reuters

Premijer tzv. države Kosovo, Ramuš Haradinaj, objavio je danas autorski tekst u Vašington Post-u,1 u kome, između ostalog kaže:

“Predsednik Srbije, podržan od strane Rusije, učinio nam je sramnu ponudu: Srbija će priznati Kosovo ako joj damo deo naše teritorije. Srbija želi da stvori etnički “čistu” državu, oduzimajući ljudima državljanstvo i proterujući ih iz svojih domova.

Ovo je previsoka cena za nas. Nećemo kršiti naš ustav, odustati od suvereniteta i uništiti naš teritorijalni integritet samo da bi Srbija prepoznala nešto što je već činjenica. Takođe, nećemo destabilizovati širi Balkan i one zemlje koje se bore za sopstveni teritorijalni integritet, kao što su Izrael, Ukrajina i Indija.

Velika većina međunarodnih stručnjaka se suprotstavlja ovoj ideji. Takođe, ona je odbačena od strane kosovskog naroda – sa 77 odsto glasova Protiv – u nedavnoj anketi. Kao premijer države, nikada ne bih podržao takvu trgovinu.”

 

Liked it? Take a second to support Nikola Marković on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.washingtonpost.com/news/global-opinions/wp/2018/11/28/kosovos-prime-minister-we-will-not-accept-serbias-violation-of-our-sovereignty/?noredirect=on  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.