Venecuela na braniku čovečanstva

U prijateljskoj Bolivarskoj Republici Venecueli se odvija drama naroda izazvana dugogodišnjim spoljnim pritiscima i sankcijama, koja je kulminirala u pokušaju vojnog udara i izazivanja građanskog rata. Imperijalističke snage na čelu sa SAD počinile su brutalne zločine i pogazile Povelju OUN, mešajući se u unutrašnje stvari suverene zemlje kao i pretnjama vojnom intervencijom. Instrumentalizovanje deničarske i “liberalne” opozicije predvođene samoproglašenim privremenim predsednikom, predstavlja oprobanu proceduru globalističkog intervencionizma.

Pokušaj zbacivanja legitimne vlade i predsednika Nikolasa Madura je praćeno burnom diplomatskom i informativnom kampanjom, posredstvom koje je militantna i zaverenička banda sa ulice predstavljena “oslobodiocima” i vesnicima “demokratije”, ali po standardima SAD koje smo gledali u Jugoslaviji, Čehoslovačkoj, Bliskom Istoku, Egiptu, Gruziji, Srbiji i drugim žrtvama imperijalističke pohlepe. Ne iznenađuje činjenica da je samoproglašeni “šef države” za svoje sedište izabrao Kolumbiju, čije su vlasti konzistentna agentura američkog uticaja u regionu.

Planove imperijalističkih predatora je osujetila volja narodnih masa koja je pružila otpor zaverenicima. Stotine hiljada pristalica Nikolasa Madura i snage odbrane lojalne svojoj zakletvi, nacionalnom suverenitetu i ustavnoj obavezi, bili su nesalomljiva barijera za vazale imperijalizma.

Planirana međunarodna izolacija Venecuele je takođe propala, jer vlasti Rusije, Kine, Meksika, Kube, Turske i mnogih zemalja među kojima i Srbije, odbile su da podrže prevaru u vidu imenovanog predsednika sa ulice.

Intervencionističke akcija protiv Venecuele je sračunat projekat pljačke zemalje, podržan i najmračnijim ideologijama nastalim upravo na Zapadu, što predstavlja deo tekuće politike SAD protiv nepokornih naroda.

Mreža za odbranu čovečanstva – ogranak za Srbiju i narodne patriotske snage naše zemlje, najoštrije osuđuju pokušaj državnog udara i sveobuhvatno nasilje nad Venecuelom. Sličnim napadima su danas izložene mnoge slobodoljubive zemlje koje nisu sklone da trguju suverenitetom i slobodom. Otuda se u Venecueli brani svetski mir i civilizacijske vrednosti, što upućuje na važnost povezivanja svih antiimperijalističkih snaga planete radi suprotstavljanja svetskim žandarmima pod vodstvom SAD.
Mreža za odbranu čovečanstva izražava solidarnost sa Legitimnom vladom Venecuele i njenog naroda, predvođenim predsednikom Nikolasom Madurom. To je i svojevrstan legat velikana Huga Čaveza i inspiracija celog slobodarskog sveta, koji moraju biti zaštićeni.

Živela Venecuela!
Živeo otpor destruktivnim akcijama globalnog imperijalizma!

U Beogradu dana 04.05.2019.g.

PREDSEDNIK UO MOČ:
Ratko Krsmanović

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.