MOČ: Saopštenje povodom terorističkog napada na Venecuelu

Mreža intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva – ogranak za Srbiju, najoštrije osuđuje teroristički napad plaćenika iz Kolumbije na Bolivarsku Republiku Venecuelu koji je izvršen 3. maja ove godine u lučkom gradu La Guaira, na 30 km od Karakasa.

Ne iznenađuju rezultati istrage, koji jasno ukazuju da je posredi još jedan grubi pokušaj destabilizuje situaciju u zemlji koja odoleva kontinuiranom imperijalističkom intervencionizmu i pokušajima nasilne promene vlasti u ovoj zemlji, što je koordinirano od strane vlada Kolumbije i SAD. Pokušaj iskrcavanja plaćeničkih bandi je izvršen dok traje borba sa pandemijom izazvanom virusom Kovid 19 kao i posledicama dugogodišnjih sankcija nametnutih od strane SAD, što predstavlja podrivanje napora koje ova zemlja ulaže u suočavanju sa globalnom epidemijom.

Mreža intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva – ogranak za Srbiju, pozdravlja odlučnu akciju snaga odbrane BR Venecule i otklanjanje opasnosti od ilegalnih oružanih grupa kao pretnje nacionalnoj bezbednosti.

U Beogradu 6. maja 2020. g.
PREDSEDNIK UO MOČ
Ratko Krsmanović

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.