Donald Tramp održao govor na CPAC-u i osvrnuo se na domaću i spoljnu politiku SAD

Foto: Yuri Gripas/Reuters

Bivši američki predsednik Donald Tramp održao je sinoć govor na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC), u kojem je ponovio optužbe na račun Demokrata da su pokrali prošlogodišnje izbore.1

Tramp je saopštio publici da namerava da se kandiduje na sledećim izborima kao kandidat Republikanske stranke. On tvrdi da je vest da osniva novu stranku lažna, i da ne bi imalo smisla deliti republikanske glasove. Pozvao je simpatizere da počnu sa donacijama za njegovu narednu kampanju, i upozorio da se radi o borbi za očuvanje Amerike.

Osvrnuo se i na administraciju Džoa Bajdena, rekavši da ona vodi ka „komunizmu“ i da je za mesec dana stigla od „Amerika prvo“ do „Amerika zadnje“.

Kritikovao je njegovu politiku prema migracijama i rekao da na desetine hiljada migranata želi da uđe u SAD i okoristi se Amerikom, koja ne može da im pomogne iako bi to volela. Dodao je da zemlje Srednje Amerike iskorišćavaju SAD, iako ni približno onoliko koliko neke druge zemlje.

Takođe je izrazio nezadovoljstvo navodnom Bajdenovom politikom prema Iranu, rekavši da je Bajden ukinuo sankcije Iranu i da on to nikada ne bi učinio.2

Tramp je svojoj administraciji pripisao zaslugu za brz pronalazak vakcine protiv Kovida-19 i iskoristio priliku da još jednom nazove Kovid-19 „kineskim virusom“.

Podsetio je da nije bio pobornik rata protiv Iraka: „Rekao sam nemojte ići, ali ako već idete zadržite naftu. I na kraju smo otišli, a nismo zadržali naftu“.

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/trump-cpac-speech-live-schedule-2021-b1808637.html  

  2. Zanimljivo je da su sankcije Iranu i dalje na snazi, i da nije bilo nikakvog pokušaja ukidanja sankcija od strane Bajdenove administracije.  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.