U Britaniji milion dece esencijalnih radnika živi u siromaštvu

Getty Images

Milion dece iz porodica esencijalnih radnika (poput policajaca, medicinskih sestara, učitelja) u Britaniji živi u siromaštvu, otkrila je studija objavljena u sredu.1

Istraživanje Kongresa sindikata trgovine (Trades Union Congress, TUC) pokazalo je da u nekim regionima zemlje više od četvrtine dece u esencijalnim radničkim domaćinstvima živi u siromaštvu.

Najveća stopa siromaštva dece postoji na severoistoku Engleske i iznosi 29%, a slede je London (27%), Zapadni Midlends (25%) i Jorkšir i Hamber (25%).

Kongres sindikata trgovine je saopštio da su glavni razlozi za siromaštvo, u zanimanjima kao što su negovatelji, dostavljači i osoblje supermarketa, bili male plate i nesigurno radno vreme.

Mark Rasel, izvršni direktor Dečijeg društva, istakao je da je zasebno istraživanje ove organizacije pokazalo da su mnoge porodice čiji članovi obavljaju esencijalna radnička zanimanja i koji imaju “nula-sati” ugovore, često porodice migranata koje nemaju pravo na pristup javnim fondovima, što znači da nisu bile u stanju da pristupe mnogim glavnim beneficijama tokom pandemije kada su iskusile gubitak radnih mesta ili smanjene prihode.2

“Od suštinskog je značaja da ove porodice mogu da pristupe podršci koja im je potrebna dok se oporavljamo od COVID-a kako bismo osigurali da nijedno dete ne budu ostavljeno”, istakao je Rasel.

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. http://www.xinhuanet.com/english/europe/2021-07/14/c_1310061283.htm 

  2. https://www.localgov.co.uk/Million-children-of-key-workers-live-in-poverty-TUC-reveals/52620#:~:text=Over%20a%20million%20children%20of,households%20are%20living%20in%20poverty. 

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.