Džeki Čen izrazio želju da postane član Komunističke partije Kine

Džeki Čen izrazio želju da postane član Komunističke partije Kine
OpIndia

Zvezda akcionih filmova Džeki Čen, izrazio je svoje divljenje Komunističkom partijom Kine kao i želju da postane njen član, tokom simpozijuma koji je prošle nedelje organizovalo Kinesko filmsko udruženje.

„Zavidim vam što ste članovi Komunističke partije, mislim da je Komunistička partija sjajna, jer ono što Komunistička partija obeća, uvek bude obavljeno u roku od nekoliko decenija“, rekao je u intervjuu za kineske medije, i zatim dodao „Želim da budem član Komunističke partije, hvala vam.“1

Njegovi komentari koji hvale Peking ubrzo su se proširili društvenim mrežama, izazivajući šareni spektar reakcija. Od onih koji smatraju da nije dostojan da bude član partije, do onih koji podržavaju želju poznatog glumca.

67-godišnji Džeki Čen trenutno je član Kineske narodne političke konsultativne konferencije, zakonodavnog savetodavnog veća sa sedištem u Pekingu.

Čen se već dugo smatra kineskim patriotom. On je 2019. kritikovao nasilne antivladine proteste u Hong Kongu, opisujući demonstracije kao „tužne i depresivne“.

U avgustu tog meseca, Čen je objavio fotografiju kineske zastave na društvenoj mreži Veibu, nakon što su viđeni demonstranti u Hong Kongu kako odrubljuju amblem zemlje.

„Osećam ponos što sam Kinez svuda, crvena zastava sa pet zvezdica se poštuje širom sveta“, rekao je kasnije u intervjuu.2 

 


  1. https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news/jackie-chan-communist-party-china-b1882991.html  

  2. https://www.rt.com/news/529237-jackie-chan-chinese-communist-party-membership/?fbclid=IwAR29XhwEFU-i4ws7hRTSX3T2RGdV_3ZOsBQgpt_n_win6CYtBUqNpcbZT7o  

Leave a Reply

Your email address will not be published.