DNRK: Razvoj i jačanje nacionalne odbrane! (VIDEO)

Video pregled magazina “Za osnaživanje odbrambenih mogućnosti” koji prikazuje razvoj Korejske Narodne Armije (KNA) od kada je Kim Džong Un imenovan za Vrhovnog Komandanta oružanih snaga Koreje.

Kao što je jasno prikazano na vojnim paradama od vojne parade povodom 75 godina Radničke Partije Koreje, KNA je uspešno izvršila modernizaciju vazduhoplova i oklopnih vozila i time postala vojna sila sa savremenom-vojno tehnološkom opremom, bez uništavanja i rasprodaje vojne opreme, time rizikujući okupaciju, kao što su neke države učinile na prelasku u 21. vek.

No, naravno, najveći uspeh razvoja odbrambenih sposobnosti DNR Koreje ogleda se u razvoju raketnog i nuklearnog programa, koji je u drugoj polovini 2010tih dobio i sopstvenu branšu pod okriljem Akademije odbrambenih nauka. Nesumnjivi veliki iskorak u razviću pre svega raketne tehnologije ogleda se u činjenici da DNR Koreja, kao relativno geografski i demografski mala zemlja, poseduje nuklearne mogućnosti velikih sila i na taj način štiti svoj suverenitet i socijalističku izgradnju, a neposredno i nadu za svetom u kome i države Trećeg sveta bivaju jednaki partneri na svetskoj geopolitičkoj sceni, a ne da sudbinu “malih” (nominalno, a kvalitetno velikih) naroda zauvek kroje imperijalne sile.

 
Pored standardnih lansirnih sposobnosti javnosti je najviše privukla pažnju vest o tome da je DNR Koreja jedna od svega nekoliko država koja ima železničku lansirnu sposobnost. A naravno i testirna lansiranja tri hipersonične rakete u prethodnih mesec dana uzdrmali su javnost toliko da su u svojoj impotenciji i slaboći marionete imperijalnih sila počele da izveštavaju kako te rakete navodno nisu “hipersonične” iako su pre nego što je DNRK u javnosti objavila uspešno testiranje navodili da je moguće da je DNRK testirala rakete takve izrade. No nada ne predstavlja i činjenice, a postoje potkrepljive i ozbiljne indikacije da je DNRK nove rakete razvila u saradnji sa NR Kinom obzirom na tajming i kvalitet tehnologije koju je razvila ta zemlja. Razvojem ove tehnologije DNR Koreja uspešno, u slučaju da bude napadnuta od strane SAD, može ovim raketama gađati mete te zemlje koja nema mogućnosti da spreči uspeh njihovih misija presretanjem.
 
Zanimljivo je pomenuti da je Predsednik Kim Il Sung potpisao Ugovor o neširenju Nuklearnog Oružija 1985. u svojoj iskrenoj želji da svet postane mesto bez nuklearnog oružija uvidevši količinu patnje koju može da nanese. Međutim Predsedavajući Kim Džong Il se iz tog ugovora povukao 2003. uvidevši da se nakon propasti socijalističkog bloka svet ubrzano kreće u smeru imperijalnog neokolonijalizma pod patronatom SAD, te da je jedini način da država kao što je DNR Koreja sačuva suverenitet i pravo svojih ljudi da ne budu roblje svetskom kapitalu razvoj nuklearnog i raketnog programa, jer svetske siledžije samo razumeju jezik sile.
 
Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.