Tramp: Ja sam poslao Ukrajini antitenkovske rakete, Obama im je poslao ćebad! Bajden bi trebalo da im pošalje oružje!

Foto: Fox News

U intervjuu za FOX NEWS bivši američki predsednik je rekao da Rusi dižu u vazduh zgrade sa ženama i decom, i da se to ne bi desilo da je on predsednik.1

Tramp je spomenuo da zahvaljujući njemu NATO sada ima novac, ali da ne čini dovoljno po pitanju Ukrajine. „Ja  sam poslao Ukrajini antitenkovske rakete, Obama im je poslao ćebad“, rekao je on i dodao da je sada vreme da se Ukrajina primi u NATO, kao i da bi predsednik Bajden trebalo da im pošalje oružje.

„Bajden je rekao ‘Nećemo se boriti, samo ćemo ih sankcionisati’, a to ne smete da kažete javno, i kad je to Putin čuo… sankcije mu ništa ne znače“, rekao je Tramp.

 „Moramo prestati kupovati naftu iz Rusije, pokrenuti našu naftnu industriju i cene će pasti. Ja sam napunio strateške nacionalne rezerve nafte i Bajden ih sada prazni i da bi snizio cene, a ne treba da se koriste za to, nego za naš rat. Tokom mog mandata bili smo skroz izvan OPEC-a, nije nam bila potrebna Rusija“, rekao je Tramp.

On je dodao da misli kako će Kina pokrenuti vojnu intervenciju na Tajvan. Za to je optužio administraciju Džozefa Bajdena i „nespretno“ povlačenje iz Avganistana.

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.foxbusiness.com/politics/trump-taiwan-invasion-russia-ukraine-conflict  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.