Sirijska Al BASS partija i Kubanska komunistička partija produbljuju saradnju

AP Photo/Ismael Francisco, Prensa Latina

Tokom serije razgovora kojima su predsedavali dr Mahdi Dahlalah, član centralnog rukovodstva Arapske socijalističke partije Al Baas, i Horhe Luis Bruki Lorenco, član Generalnog sekretarijata Kubanske komunističke partije, zvaničnici vladajućih partija u Sirije i Kube istakle su važnost unapređenja saradnje i konsultacija između njih u svetlu trenutnih međunardnoh okolnosti i pritiska zapadnog imperijalizma koje obe države decenijama trpe. 

Obe strane su naglasile neophodnost povećanja koordinacije i konsultacija između svojih rukovodstava kako bi se suočili sa zajedničkim izazovima.

Lorenco je istakao snagu i bliskost odnosa između Sirije i Kube, izrazivši veliku zahvalnost za solidarnost i podršku Arapske socijalističke partije Al Baas i omladinskih organizacija u Siriji za borbu Kube protiv kriminalne američke blokade koja joj je već decenijama nametnuta.

Obe zemlje su više puta bile izložene napadima zapadnog imperijalizma, ali se neće odreći svojih prava, suvereniteta i nezavisnosti, istakao je Lorenco.

Sa svoje strane, dr Dahlalah je ukazao da partija Al Baas pridaje veliki značaj jačanju saradnje sa prijateljskim partijama u svetu, dodajući da odnosi sa Komunističkom partijom Kube nikada nisu prekinuti.

Dahlalah je izrazio zahvalnost rukovodstva stranke za stavove Kube za podršku Siriji na međunarodnim forumima i u njenom ratu protiv terorizma, potvrđujući još jednom osudu Sirije nepravedne američke ekonomske blokade nametnute Kubi a koje traju već punih šest decenija. 1 

Kubanske i Sirijske vlasti su od početka sukoba u Ukrajini dale podršku Rusiji i jasno stavile do znanja da su glavni krivci za eskalaciju sukoba NATO, Amerika i EU, kao i marionetska vlast u Kijevu.2

Liked it? Take a second to support Jelena Ilić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. http://sana.sy/en/?p=265891&fbclid=IwAR2r9QFxA_4Oi0thZ9ZGLOS6owGQc4iycG_lzTgn8U4yUTWJkti5qoB8IeY   

  2. https://princip.info/2022/02/26/basar-el-asad-rusija-ne-brani-samo-sebe-vec-ceo-svet-i-covecanstvo/  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.