Zapaljivi govor Džulijusa Maleme: “Mi nismo uz NATO, mi smo uz Rusiju!” (VIDEO)

Foto: Sethembiso Zulu/EWN

“Drugovi, kažu nam da ne smemo stati uz Rusiju. Uz istu Rusiju koja je uvela sankcije bivšem rasističkom režimu kada Amerikanci nisu. Amerika je sarađivala sa rasističkom režimom i nikada ga nije kaznila što krši prava crnaca. I sad kažu da moramo izabrati stranu Amerike i NATO protiv Rusije koja je bila uz nas u teškim vremenima. I pored toga što, kada je ta Amerika razarala Irak, Avganistan, Siriju… čak i danas dok Izrael razara Palestinu, nikada ne čujemo pozive da se Izrael sankcioniše.

Međutim, čim neki belac strada, kao danas u Ukrajini, odmah nas pozivaju da osudimo Rusiju, da sankcionišemo Rusiju… E, pa, nikada nećemo osuditi Rusiju, jer Rusija je bila uz nas u teškim vremenima. Sećate se onih AK-47 koje smo koristili da bismo se oslobodili? Bili su iz Rusije. Dali su nam ih Rusi da pobijemo Bure koji su nas tlačili. Dakle, nisu nas samo verbalno podržavali, nego su nas i opremili. Rusija nam je dala novac da se borimo protiv aparthejda. Rusija je školovala mnoge naše lidere. Zašto? Zato što je verovala da ćemo jednog dana imati crnačku vladu i crnog predsednika, i spremala nas je za budućnost. Rusija nas nikada nije izolovala!

Danas smo se okupili da kažemo Americi i NATO: Mi nismo sa vama, mi smo uz Rusiju! Ovde smo i da kažemo Rusiji: Hvala vam što ste bili uz nas kada to nije bila svetska moda! Uopšte nemojte sumnjati u našu podršku i očitajte im lekciju. Hoćemo novi svetski poredak. Dosta nam je diktata Amerike koja želi da nas pretvori u njeno selo, a Rusija će predvoditi tu bitku da demonstrira celom svetu da nas baš zabole za Ameriku. Ovde smo i da pokažemo Americi srednji prst! Ne podržavamo vas i ne plašimo vas se! Oslobodićemo ceo svet kroz vođstvo Rusije!

Zato, drugovi, ne dajte da vas zbune. U Ukrajini su nacisti koji podrivaju demokratiju. Zašto NATO širi svoju vojnu prisutnost uprkos tome što im se govori da prelaze crvenu liniju? Zato što kada prošire vojnu prisutnost prete bezbednosti Rusije. I ovde u Južnoj Africi imamo američku vojnu bazu koja preti našoj bezbednosti. Ako bi hteli da nas bombarduju za to bi im bilo potrebno dva minuta. Ko može pripremiti odbranu za dva minuta? I zato im moramo zatvoriti tu bazu koja preti bezbednosti našeg kontinenta.

Gde su bili ti što danas dižu buku kad je NATO ubio Muamera Gadafija? Niko nije tada spominjao ljudska prava. Zato što Muamer Gadafi nije bio belac. Ne svrstavajte se uz licemere, uvek birajte revoluciju. Budimo jasni i glasni da se nećemo svrstavati uz imperijalizam. Imperijalizam je najviša forma kapitalizma i po svojoj prirodi je rasistički!”

 

Liked it? Take a second to support Ivo Kovačević on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.