Pjongjang: SAD nemaju pravo da drže lekcije po pitanju protivpešadijskih mina!

Pjongjang: SAD nemaju pravo da drže lekcije po pitanju protivpešadijskih mina!
NK News

Jasna demonstracija neprijateljske politike SAD prema DNRK

Nedavno je Bela kuća demonstrirala svoje licemerje zlom odlukom da zabrane upotrebu protivpešadijskih mina u ratovanju, osim na Korejskom poluostrvu.

Ovo je jasna demonstracija neprijateljske politike SAD prema DNRK.

SAD su odavno razjasnile svoj stav o zabrani upotrebe protivpešadijskih mina. Međutim, svaki put su tretirale Korejsko poluostrvo kao izuzetak od ovog pravila.

Klintonova administracija najavila je američku politiku zabrane upotrebe protivpešadijskih mina 1996. Obamina administracija je isto uradila 2009, 2011, 2014. i 2015. Ali Korejsko poluostrvo je svaki put bilo izuzeto. Ovo jasno pokazuje prirodu neprijateljske politike SAD i  ukazuje na licemerje u postupanju prema DNRK zlim delima koja su tako duboko ukorenjena i uporna u podrivanju isključivo DNRK.

SAD nemaju pravo da drže lekcije po pitanju protivpešadijskih mina.

Tokom korejskog rata, rata u Vijetnamu i mnogih drugih ratova, SAD su koristile protivpešadijske mine u velikim količinama, a još uvek su u tim regionima ostale neraščišćene mine postavljene u to vreme. Zbog toga ljudi u tim krajevima i dalje trpe veliki bol i bedu.

Ipak, SAD ostaju pri stavu da će zadržati svoju politiku upotrebe protivpešadijskih mina na Korejskom poluostrvu. Ovo pokazuje da SAD nemaju nikakav osećaj krivice za svoj zločin protiv čovečnosti počinjen na Korejskom poluostrvu i da će nastaviti da Korejsko poluostrvo zadrže kao svoje najveće skladište oružija na svetu.

Cilj SAD je da pojačaju vojni pritisak na nas i da opravdaju isporuku naoružane opreme južnoj Koreji.

Mnogi penzionisani generali oružanih snaga SAD oštro osuđuju politiku američke administracije o protivpešadijskim minama. Kažu da je američka administracija pogrešila što je izuzela Korejsko poluostrvo iz politike zabrane upotrebe protivpešadijskih mina; nijedno drugo mesto nije hitnije za uklanjanje mina od Korejskog poluostrva gde su postavljene desetine hiljada mina; protivpešadijske mine su već izgubile svoju vojnu vrednost na Korejskom poluostrvu.

Sve gore navedene činjenice jasno pokazuju da se mir na Korejskom poluostrvu nikada ne može uspostaviti ako SAD ne napuste svoju neprijateljsku politiku prema DNRK.

Takođe predstavlja jasnu činjenicu da tvrdnja SAD da „nema neprijateljske namere prema DNRK“ i da „želi diplomatski angažman i dijalog bez preduslova“ nije ništa drugo do igra reči kojom se obmanjuje međunarodna zajednica.

Ovog puta, SAD su jasno pokazale svoj stav da kontinuirano održavaju svoju neprijateljsku politiku prema DNRK. U takvoj situaciji, mi ćemo takođe nastaviti da se suočavamo sa SAD sa već najavljenim principom borbe; sila protiv sile, direktna politička konfrontacija.1

 

MIP DNRK

Prevod i priprema: Luka Nićiforović

 


  1. http://www.mfa.gov.kp/view/article/15337?fbclid=IwAR3ZDEQUbzGn-XSD9JXueIPUMAVH5drcjLUCaNDB-3e_Ho2w6YRgmxypsIM 

Leave a Reply

Your email address will not be published.