Venecuela po prvi put domaćin “Međunarodnih vojnih igara”

Venecuela po prvi put domaćin “Međunarodnih vojnih igara”
A. Cubillos

Venecuela je po prvi biti domaćin jedne od etapa Međunarodnih vojnih igara u kojima  učestvuju zemlje poput Rusije, Kine i Irana. Međunarodne vojne igre, koje je osmislila Rusija predstavljaju jedno od najvećih vojno-sportskih takmičenja, a održavaju se redovno od 2015. godine.1

Timovi zemalja učesnica takmičenja u streljaštvu “Sniper Frontier 2022” doputovali su u Venecuelu, koja je prvi put domaćin Međunarodnih vojnih igara.

Avion Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije dočekan je na aerodromu u Barkisimetu, administrativnom centru države Lara. Sa učesnicima je sproveden niz obaveznih antiepidemioloških mera, uključujući termometriju, dezinfekciju, PCR testiranje i inicijalnu zdravstvenu proveru. Nakon trodnevnog karantina, timovi će početi prve treninge na južnoameričkom kontinentu.

Takmičenje će se održati u posebnom objektu za obuku koji je, prema rečima organizatora takmičenja, jedan od najboljih na zapadnoj hemisferi.

Pored zemlje domaćina, učesnici dolaze iz Ruske Federacije, Bolivije, Abhazije, Belorusije, Uzbekistana, Mjanmara i Vijetnama.

Oružane snage Ruske Federacije predstavlja reprezentacija, koja je formirana na osnovu rezultata takmičenja širom jedinica ruske armije.2 

 


  1. https://latin-american.news/war-games-will-be-held-in-venezuela-russia-iran-and-china-will-participate/  

  2. https://eng.mil.ru/en/news_page/country/more.htm?id=12432131@egNews  

Leave a Reply

Your email address will not be published.