Srbija dobija ulicu i etno kuću u Palestini

Reddit

U Kragujevcu je nedavno boravila delegacija ambasade Palestine gde je postignut dogovor da će u Palestini, gradu Jerihonu, Srbija dobiti svoju ulicu i etno kuću.

Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje, navela je da je “zadovoljstvo ugostiti delegaciju zemlje sa kojom je grad Kragujevac sarađivao još pre gotovo pola veka, a danas u modernom dobu u prilici smo da je nastavimo”.

Danka Andonovski, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima izjavila je da Jerihon i Kragujevac imaju dobar temelj da razogavaraju o budućoj saradnji. Imajući u vidu da Republika Srbija i grad Kragujevac imaju kvalitetno obrazovanje, a da studenti iz Palestine žele da studiraju u našem gradu, trebalo bi u sklopu viznog režima stvoriti uslove za tu mogućnost.

Kao znak zahvalnosti Države Palestine na svemu što je grad Kragujevac pružio, a posebno studentima iz Jerihona, Osamah Al Hindi je rekao da oni nešto žele da pruže njemu i najavio da će u ovom Palestinskom gradu otvoriti ulicu koja će nositi naziv Srbije, kao i da je određeno zemljište za igradnju srpske etno kuće.

Imajući u vidu da grad Kragujevac obeležava Dan Palestine, naša je želja da u Jerihonu ustanovimo i Dan Srbije, izjavio je Al Hindi, član gradskog veća Jerihona.1

Liked it? Take a second to support Aleksandar Pekic on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.glas-javnosti.rs/vesti/politika/dogovor-pao-u-kragujevcu-u-palestinskom-gradu-jerihonu-bice-ulica-srbija-i-srpsko-etno-kuca  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.