Opštenarodno oduševljenje Lukašenkovim dolaskom u Zimbabve!

Foto: belta

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko doputovao je juče u istorijsku trodnevnu državnu posetu u kojoj se očekuje da će biti realizovano nekoliko poslova u ključnim sektorima poljoprivrede, rudarstva, infrastrukturnog razvoja, nauke i inovacija.1 

Predsednik Lukašenko je juče popodne stigao na Međunarodni aerodrom “Robert Gabrijel Mugabe” i dočekali su ga predsednik Mnangagva, ministri u kabinetu, diplomate i na hiljade pristalica koji su proslavljali plodove angažmana i programa ponovnog angažovanja zemlje.

Gostujući predsednik dočekan je po sunčanom danu pozdravom iz 21 puške, počasnom gardom i državnim himnama dva naroda, uz tradicionalne igre i pesme. Tokom prvog dana potpisan je niz bilateralnih ugovora.

Šefovi država će se sastati jedan na jedan, a zatim uz učešće delegacija. Čelnici će prisustvovati i ceremoniji primopredaje mehanizacije beloruskih proizvođača u okviru druge faze programa mehanizacije farmi u Zimbabveu i početka treće faze programa. Događaj će se održati u Institutu za poljoprivredu Zimbabvea. Beloruska delegacija je već počela sa radom u Harareu.

Juče je održan belorusko-zimbabveanski poslovni forum na kome je potpisan niz bilateralnih dokumenata. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Liked it? Take a second to support Vuk Kondić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.africanews.com/2023/01/31/zimbabwe-belarus-alexander-lukashenko-arrives-for-3-day-visit/  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.