Bašar al Asad u zvaničnoj poseti Moskvi odao počast poginulim ruskim vojnicima

Foto: TASS

Predsednik Sirije Bašar Al Asad stigao je sinoć u zvaničnu posetu Moskvi gde bi danas trebalo da održi razgovor sa predsednikom Vladimirom Putinom. Lideri su se poslednji put sastali u septembru 2021. godine.

Predsednika Asada koji je stigao u pratnji velike delegacije ministara, su na aerodromu uz sve počasti dočekali Mihail Bogdanov, specijalni predstavnik predsednika Putina, zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Ivimov i sirijski ambasador u Moskvi dr Bašar Al Džafari.

Rusija je bila jedan od retkih saveznika Sirije tokom godina rata i političke izolacije.

„Razgovaraće se o aktuelnim pitanjima daljeg razvoja rusko-sirijske saradnje u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj i humanitarnoj sferi, kao i o izgledima za sveobuhvatno rešenje situacije u Siriji i oko nje“, navodi se u saopštenju Kremlja u utorak.1

Sirijski predsednik, koji boravi u radnoj poseti Moskvi, položio je venac na Grob Neznanog vojnika u blizini zida Kremlja.

Nakon polaganja venca od tamnocrvenih ruža, uokvirenih trakom u bojama zastave zemlje, Asad je minutom ćutanja odao sećanje na poginule vojnike. Svečanost je muzikom propratio Specijalni vojni orkestar Počasne garde. Događaju su prisustvovali i sirijski političari i vojnici.2

 

Liked it? Take a second to support Jelena Ilić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.al-monitor.com/originals/2023/03/putin-hold-talks-syrias-assad-wednesday-kremlin  

  2. https://tass.com/society/1588875  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.