Filipinska vojska masakrirala lidere Komunističke partije Filipina

Oružane snage Filipina (AFP) masakrirale su lidere Komunističke partije Filipina (CPP) Benita Tiamzona i Vilmu Austrija-Tijamzon, zajedno sa još osam članova, navodi se u saopštenju te partije u četvrtak.

„Celokupno rukovodstvo i članstvo Komunističke partije Filipina najoštrije osuđuje Oružane snage Filipina za brutalno mučenje i kukavički ubistvo partijskih lidera Benita Tiamzona (Ka Laan) i Vilme Austrije-Tijamzon (Ka Bagong-tao). )“, rekao je direktor za komunikacije CPP-a Marko Valbuena u izjavi.

Valbuena je rekao da je deset revolucionara zarobljeno u provinciji Samar 21. avgusta 2022. godine. A u vreme zarobljavanja, su bili nenaoružani.

„Tijamzonovi su pretrpeli teško premlaćivanje od strane otmičara. U internim izveštajima navode se svedoci koji su videli kako su lica i tela žrtava razbijena, očigledno pretučena tvrdim predmetima“, rekao je Valbuena.

CPP je takođe osporio prethodni izveštaj AFP-a u kojem se sumnja da je Tiamzon poginuo u eksploziji čamca. Već beživotna tela Tiamzonovih i njihove grupe bačena su na motorni čamac napunjen eksplozivom i odvučena iz Catbalogana na pola puta ka ostrvu Taranganan pre nego što je detonirao. Vojska je naknadno izvukla samo osam tela“, rekao je portparol CPP.

„Stranka traži pravdu za masakr 10 članova komunističke partije, je su njihovo hvatanje, mučenje i ubijanje režirali su najviši oficiri AFP-a“, saopštio je CPP.1

 

 

Liked it? Take a second to support Jelena Ilić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://newsinfo.inquirer.net/1758877/fwd-tiamzon-couple-8-other-communists-tortured-and-slain-by-afp-cpp?fbclid=IwAR098ei5lS2JmMTkx1k2x2YOsnSTSfi7hJpbE_rHjo5v2RjVdJCmOVtoyuM  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.