Lavrov posetio Kubu na kraju latinoameričke diplomatske turneje

Foto: Russian Foreign Ministry/Handout via REUTERS

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posetio je Kubu na kraju svoje latinoameričke turneje.

Tokom boravka u Havani, Lavrov se sastao sa kubanskim kolegom Brunom Rodrigezom Pariljom sa kojim je razgovarao o širokom spektru pitanja razvoja saradnje dve zemlje, kao i regionalnim i međunarodnim problemima. Prilikom posete takođe se sastao i sa kubanskim predsednikom Migel Dijaz-Kanel.

Kuba je poslednja stanica Lavrovljeve latinoameričke turneje, koja je počela u ponedeljak, a tom prilikom posetio je Brazil, Venecuelu i Nikaragvu.1

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je svog kubanskog kolegu Bruna Rodrigeza Parilju da poseti Rusiju, a vremenski okvir će biti dogovoren i objavljen uskoro.

„Pozvao sam ministra spoljnih poslova Kube u recipročnu posetu Rusiji. Verujem da ćemo u dogledno vreme moći da saopštimo raspored“, rekao je ministar spoljnih poslova na konferenciji za novinare posle posete Kubi u četvrtak.

Kubanski ministar spoljnih poslova posetio je Moskvu u novembru prošle godine u okviru delegacije koja je pratila predsednika Migela Dijaz-Kanela tokom njegove posete Rusiji.2

 

Liked it? Take a second to support Jelena Ilić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://tass.com/politics/1606915  

  2. https://tass.com/politics/1607405  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.