Branko Ružić podneo ostavku na mesto ministra prosvete

Branko Ružić podneo ostavku na mesto ministra prosvete
Foto: Tviter

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je danas neopozivu ostavku predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić.

Ružić je u pismu premijerki naveo da u smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i vaspitan čovek, u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi podnosi neopozivu ostavku na poziciju ministra prosvete i da je to, kako je naveo, jedina racionalna i časna odluka u ovim okolnostima.

“Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi”, naveo je Ružić.

Ružić je rekao da oseća moralnu i profesionalnu obavezu da se najiskrenije zahvali svima u obrazovnom sistemu – nastavnom, vannastavnom osoblju, direktorima, učenicima, studentima, rektorima, dekanima, načelnicima školskih uprava, psiholozima, sekretarima, pomoćnicima ministra, savetnicima, zaposlenima u Ministarstvu, na veoma plodotvornoj saradnji.

Na mestu ministra prosvete Ružić je bio od oktobra 2020. godine. Pre toga je, 2013. i 2014. godine, u vladi Ivice Dačića obavljao je dužnost ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije, a od 2017. do 2020. bio je ministar državne uprave i lokalne samouprave u prvom kabinetu Ane Brnabić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.