Nestala devojčica (14) iz Kalifornije pronađena u kasarni američke vojske

Foto: Shutterstock

Dve nedelje nakon što je baka 14-godišnje devojčice prijavila da je pobegla početkom juna, tinejdžerka je pronađena unutar kasarne u bazi marinaca u Kaliforniji severno od San Dijega.

Zvaničnici federalnih organa za sprovođenje zakona saopštili su u ponedeljak prilikom istrage nakratko priveli marinca, radi ispitivanja. Od tada je pušten svojoj komandi dok se istraga nastavlja u okviru vojnih organa, rekao je kapetan marinaca Čarls Palmer iz prve pomorske logističke grupe u kampu Pendlton.

„Ova komanda shvata sve optužbe veoma ozbiljno“, rekao je Palmer u izjavi poslatoj mejlom AP-u.

Nije jasno koliko dugo je tinejdžerka bila u kasarni i da li su je primetili drugi marinci koji su prijavili njeno prisustvo. Pronašla ju je vojna policija tokom 28. juna nakon što je njena baka prijavila njen nestanak 13. juna. Zvaničnici vojske i policije odbili su da objave druge detalje.

Takođe je nejasno kako su devojka i marinac stupili u kontakt i da li su se upoznali onlajn ili lično. Vojni zvaničnici su odbili da objave starost ili čin marinca.1

Prema odeljenju šerifa San Dijega, njena baka je prijavila njen nestanak 13. juna i rekla vlastima da je pobegla od kuće četiri dana ranije. Baka je rekla zameniku koji ju je intervjuisao da je devojčica bežala i ranije, ali samo na kratko.

Nakon što je pronađena u bazi, vlasti su devojčicu vratile njenoj baki, navodi šerifovo odeljenje.

Slučaj je predat Pomorskoj kriminalističkoj istražnoj službi, saveznoj agenciji zaduženoj za istragu krivičnih slučajeva mornarice i marinaca.

Portparol NCIS-a Džef Hjuston rekao je da niko nije uhapšen ili optužen u tom slučaju. Rekao je da je marinac priveden radi ispitivanja i pušten nazad svojoj komandi. Šerifovo odeljenje i Radna grupa za trgovinu ljudima San Dijega pomažu u istrazi.2

 

Liked it? Take a second to support Jelena Ilić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://apnews.com/article/marine-corps-missing-teen-camp-pendleton-632dbf296ca29a60bc7ddbd939a249f7  

  2. https://www.theguardian.com/us-news/2023/jul/10/california-teen-girl-missing-found-in-marine-corps-barracks?fbclid=IwAR3b6Mmjw7h-x4iXQXR2hBQFndxDM9xyEm9Gn9QCC2nsoDHXIO_DzqxLhuQ  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.