Borbeno stanje u Ukrajini 6. 6. 2014

  1. Foto: Wikipedia

    Foto: Wikipedia

    Komunikacija oko Slavjanska je puna izveštaja o pokretanju nacionalističkih snaga.

  2. Semenovka je pod stalnim bombardovanjem od 07:00 6.6.2014. Ogromne površine su uništene. Korišćene su rakete Grad, ali ne u slavama, haubice od 152 mm,  minobacači od 122 mm, teškim poljskim topovima i protivtenkovskim oružijem.
  3. Sam grad Luganjsk je pod vazdušnim napadom, 18:05, 6.6.2014. Makar 2 aviona Su-25 su napali rezidencijalna područija. Nepoznat broj žrtava.
  4. Oboren je izviđački avion An-30b, 18:45 6.6.2014. Video snimci: http://vk.com/video?gid=57424472
  5. Nacionalistička artiljerija je gađala vodovodni sistem Slavjanska. Snabdevanje vodom većeg dela grada je prekinuto.
  6. Nacionalistička artiljerija je gađala elektro-distribucioni sistem Slavjanska. Veći deo grada je bez električne energije od 14:00 6.6.2014.
  7. Krasni Liman. Desni sektor hapsi sve muškarce od 18 do 40 godina starosti. Zarobljeni se vode van grada. Sudbina nepoznata.
  8. Dve jake oklopne kolone se kreću ka Slavjansku. Veliki broj tenkova i snaga podrške.
  9. Protivavionski topovi od 30 mm gađaju grad Slavjansk sa okolnih brda. Ciljaju rezidencijalne delove i prodavnice.
  10. Sklapa se dogovor sa nacionalističkom armijom u regionu Slavjanska oko evakuacije dva konvoja autobusa sa decom i mladim majkama. Prvi konvoj je napustio grad dogovorenom rutom na kojoj je Desni sektor otvorio vatru na njih. Nije poznato da li ima žrtava. Drugi konvoj je krenuo alternativnom rutom. Komunikacija nije ponovo uspostavljena sa bilo kojim od dva konvoja od 16:14 6.6.2014.
    http://www.youtube.com/watch?v=EDdam2uzmVs
  11. Armija Donbasa je apelovala na kvalifikovane tenkiste i pilote.
  12. Glasine o razvoju teške borbe u okolini grada Slavjanska, 18:45 po ukrajinskom lokalnom vremenu.
  13. Današnji razgovor putem telefona sa osobom koja živi blizu Krasnog Limana. Dotična osoba navodi da Desni sektor pljačka prodavnice, konfiskuje autombile, kamione i autobuse. Nekoliko muških osoba u civilu je upucano na ulicama. Nekoliko mladih žena je silovano. Ta osoba navodi da nije dozovoljneo uvoziti hranu u njihovu oblast. Navodi da deca jedu kaše od stočne hrane koristeći vodu iz obližnjeg potoka. Kaša nije kuvana, ječam se potapa u vodu dok ne omekša i jede se hladan. Voda i struja su odsečeni. Desni sektor ide od vrata do vrata proveravajući dokumenta i konfiskujući računare i mobilne telefone. Ako niko ne otvori vrata, Desni sektor upada u stan. Ako ima nekog u stanu, Desni sektor ih prebija, a ponekad i upuca. Građani sa ruskim pasošem se hapse i odvoze. Sudbina nepoznata. Mogu se čuti vrisci i uzvici tokom razgovora telefonom. Osoba je prekinula razgovor u pola rečenice.

Tekst preveden sa: The Vineyard of the Saker

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://vineyardsaker.blogspot.com.es/2014/06/june-6th-combat-sitrep-update-by-juan.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.