Isterivanje iz stanova po nalogu banke u slikama

Izbacivanje čitavih porodica iz stanova koje nisu u mogućnosti da otplaćuju kredit bankama je gotovo svakodnevna pojava. Po španskom zakonu, dug ne nestaje oduzimanjem stana već kredit mora da se otplati u potpunosti bez obzira. Ako uz to uzmemo u obzir da je veoma čest slučaj da roditelji ili rođaci kao žiranti osobe koja uzima kredit založe sopstveni stan, ostanu bez njega, onda ne čudi što se stopa samoubistava povećala u poslednjih nekoliko godina. Ove godine je zabeleženo 6 samoubistava direktno povezanih sa isterivanjem, 2013. 16…1 Sa ovom pojavom, javio se i pokret građana koji pokušavaju ovakva isterivanja da spreče. O tome smo kratko pisali u članku: „Protesti i policijsko nasilje u Španiji”.

Danas je bilo iseljenje porodice sa tri maloletna lica uključujući i bebu od 20 dana. Kako je to izgledalo, možete pogledati i sami.

Konačni bilans je dve povređene i pet uhapšenih osoba.

Horhe je potomak Asturijanskih emigranata i vratio se u Španiju gde je radio na građevini za 3,000 evra mesečno. Nakon krize je ostao bez posla i jedino primanje su 63 evra koje dobija njegova supruga Jolanda.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. http://wiki.15m.cc/wiki/Lista_de_suicidios_relacionados_con_desahucios 

Source: http://www.lamarea.com/2014/06/26/kutxabank-quiere-dejar-en-la-calle-una-pareja-con-tres-ninos-menores-de-diez-anos/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.