Borbeno stanje u Ukrajini 30.6.2014.

Primirije okončano

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Situacija se pogoršala. Kramatorsk ravnaju intenzivnim bombardovanjem. Ukrajinci koriste sve raspoloživa sredstva uključujući gas i višestruke salve raketa tipa Grad i Urakan.

04:00 Teška oklopna vozila kreću na Kramatorsk. Cela pukovnija uključujući glavne borbene tenkove.

05:00 Napadi avionima Suhoj je otpočeo na Kramatorsk. Izveštaji o jednom oborenom nisu potvrđeni.

05:30 Intenzivne borbe su počele u okolini Kramatorska. Taktička situacija nepoznata.

06:45 Izveštava se o teškim civilnim žrtvama u Kramatorsku. Ciljana su područija gde žive civili. Jedna bolnica je pogođena i u plamenu. Nije poznat broj žrtava u bolnici. Jedna zgrada od 7 spratova se srušila. Broj žrtava nepoznat.

Sa planine Karačun se vrše teško bombardovanje Slavjanska i okolnih mesta. Gađaju se područija u kojima žive civili. Izveštaji o dve stambene zgrade u plamenu.  2 bolnice pogođene više puta, među njima i dečija bolnica. Teške žrtve u bolnicama. Nepotvrđeno.

03:20 Armija Novorusije je oborila TV/radio toranj od 110 metara na planini Karačun. Nacisti su imali osmatračku platformu na tom tornju. Nepoznato je da li je bilo ljudstva na njoj u trenutku uništenja.

Potvrđeno zarobljavanje jedinice PVO A-1402. Stanje PVO raketnog sistema, sistema za nišanjenje i kontrolnog sistema nepoznato.

07:10 Ni kvalitet ni kvantitet dodatnih zaliha borbene tehnike za ove sisteme nije poznata.

Komunikacija sa Slavjanskom i Donjeckom je izgubljena danas 03:20.

Grad Donjeck i okolne područija su pod artiljerijskom paljbom. 04:30.

Primirija nije ni bilo. Tokom manjeg smanjenja neprijateljstava prošle nedelje, nacisti su iskoristili vreme da pošalju masivno pojačanje i zalihe u Novorusiju i pozicionirali svoje jedinice za postojeći napad ovog jutra. Nacisti vrše snažne pokušaje ometanja humanitarne pomoći preko rusko-novoruske granice.

Tekst je preveden sa: The Vineyard of the Saker

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: „Juan”, „Ceasefire over - a short SITREP from Juan”, http://vineyardsaker.blogspot.co.uk/2014/07/ceasefire-over-short-sitrep-from-juan.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.