„Siromasi nisu siromašni zato što su bogataši bogati” tvrdi multimilijarder

Predsednik Barak Obama na sastanku sa Vorenom Bafetom u ovalnoj kancelariji, 14. jul 2010. Foto: Pete Souza

Voren Bafet, treći najbogatiji čovek na svetu, smatra da narod treba da prestane da krivi bogataše za nejednakost prihoda u SAD-u. Prema pisanju WSJ, Voren Bufet, čije bogatstvo magazin „Forbes” procenjuje na 71 milijardu dolara, tvrdi da „siromasi nisu siromašni zato što su bogataši bogati”.

Navodeći uspehe Henrija Forta i Stiva Džobsa kao primere inovacije, ovaj multimilijarder smatra da su bogataši zaslužni za „izvanredne izume i administrativno iskustvo” u ekonomiji ove zemlje. Isto tako smatra da se nejednakost ne može rešiti podizanjem minimalca niti metodima poboljšanja kvaliteta obrazovanja.

Objašnjavajući socioekonomske procese, Bafet je pisao da je sve veći jaz između bogatih i siromašnih „neizbežna posledica” tržišne ekonomije. „Nema zavere iza ove depresivne činjenice: siromasi nisu siromašni zato što su bogataši bogati”, smatra Bafet i naglašava da bogataši to zaslužuju.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: ESCORIA Multimillonaria: "Los pobres deben dejar de culpar a los ricos por la desigualdad", http://odiodeclase.blogspot.com.es/2015/05/escoria-multimillonaria-los-pobres.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.