Lažni dokazi Hjuman rajts voča protiv Sirijske arapske armije za upotrebu buradi sa eksplozivom

Human_Rights_Watch_LogoHjuman rajts voč (HRW), nevladina organizacija sa sedištem u Njujorku za zaštitu ljudskih prava koju finansira špekulant Džordž Soroš sumom i do sto miliona dolara, uvećala je broj kominikea i izveštaja optužujući Sirijsku arapsku armiju za upotrebu buradi sa ekplozivom protiv civilnog stanovništva.

Upitan u u vezi ove teme, predsednik Bašar Al-Asad je odgovorio BBC-ju i France2 da njegova vojska nije imala razloga da koristi burad sa eksplozivom jer ima na raspolaganju klasične bombe koje su daleko efektivnije.1

Kako otkriva Mun of Alabama, Kenet Rot, direktor HRW-a, 9. maja 2015 priznao je da je „greškom” objavio sliku izraelskog uništavanja Gaze koju je predstavio kao „dokaz” za upotrebu buradi sa eksplozivom Sirijske arapske armije.

JPEG - 48.4 kb

Gospodin Rot je onda objavio još jednu fotografiju, ovog puta Alepa, prikazujući uništenje koje je uzrokovala Sirijska arapska armija. Ali avaj, Mun of Alabama je otkrio da, iako je fotografiju uslikao AFP u Alepu, nije u pitanju „pobunjenička” zona (tj. zona koju su osvojili Turci i koju drže džihadisti). Naime, fotografija predstavlja uništenje koje su izvršili „umereni pobunjenici” u Hamdijehu, hrišćanskoj četvrti koja je ostala verna Republici.

JPEG - 68.9 kb

JPEG - 30.7 kb

Kenet Rot je pravnik koji je bio tužiocem u južnom Njujorku. Arjeh Nejer ga je imenovao za pomoćnika direktora HRW-a 1987., a 1993. za generalnog direktora ove NVO, kada je Džordž Soroš zadužio Arjeha Nejera za upravu Instituta za otvoreno društvo.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. „Bashar al-Assad interview with France2”, http://www.voltairenet.org/article187388.html 

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.