Dečak koji ima viši IQ od Ajnštajna

Foto: Romford Recorder

 
Ramarni Vilfred, 11-godišnji dečak iz engleskog grada Romforda, postigao je na oficijalnom testu Mense fascinirajući rezultat.

Iz Mense su potvrdili da ovaj dečak ima viši IQ od Stivena Hokinga, Bila Gejtsa, pa čak i Alberta Ajnštajna.

Sa koeficijentom inteligencije 162, Vilfred spada u 1% najinteligentnijih ljudi na svetu.

Njegova majka, Antea, 37, kaže: “Sa tri godine je umeo da čita i piše, voleo je da diskutuje o politici, a omiljena knjiga mu je bila enciklopedija.”

Antea je samohrana majka poreklom sa karipskog ostrva Sveta Lucija, a doselila je u Romford zbog posla, kako bi obezbedila Vilfredu i njegovoj starijoj sestri bolji život.

Iako su joj mnogi ukazivali na “posebnost” mladog Vilfreda, i predlagali specijalne škole gde bi dečak dobio priliku da se razvija i iskaže svoj potencijal, Antea je iz finansijskih razloga bila primorana da upiše Vilfreda u običnu, državnu školu. Međutim, nakon što je škola “St.Anthony” usvojila specijalan program za darovitu i talentovanu decu iz manje privilegovanih sredina, Antea je odlučila da iskoristi priliku i upiše Vilfreda, koji je ubrzo privukao pažnju raznih profesora i stručnjaka.

Vilfred je ove godine napisao politički esej, koji je nagrađen od strane Oksford Univerziteta, nakon čega je pozvan na testiranje od strane Mense.

“Iznenađen sam rezultatima testa, zato što nisam bio skroz zadovoljan kako sam ga rešio”, kaže Vilfred. Kada su ga pitali kako se oseća što je postigao bolji rezultat od Stivena Hokinga i Alberta Ajnštajna, on je rekao: “Ne mogu i ne želim da se poredim sa ovim velikim ljudima. Oni su pravi genijalci. Ja ću možda dobiti svoju pravu priliku kada porastem. Za sada mi je najbitnije da su moja mama i sestra ponosni na mene.”

Kao član Mense, Vilfred će sada dobiti priliku da dalje razvija svoj potencijal, i druži se decom svog uzrasta koja imaju slična interesovanja.

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.