Nacistički letnji kamp za decu (VIDEO)

Foto: vk.com/tabir.azovec

 

Na društvenoj mreži “Vkontakte”, grupa simpatizera nacističkog ukrajinskog Azov bataljona, postavila je na desetine fotografija letnjeg kampa, gde uče decu da pucaju iz pušaka AK-47.

Letnji kamp “Azovec” smešten je u blizini Kijeva, a prihvata decu od šest godina starosti. “Ideja je u naciji, snaga je u tebi”, moto je grupe organizatora kampa, povezene sa Azov bataljonom.

“Azovec” nema zvaničnu veb stranu, ali se aktivno promoviše na društvenim mrežama, preko Fejsbuk i Tviter naloga koji pripadaju Azov bataljonu.

Instruktori su dobrovoljci iz redova Azov bataljona, a pružaju deci široki program obuke, od borbi prsa u prsa, preko veštine opstanka u divljini, do rukovanja vatrenim oružjem. Tu su naravno i predavanja iz teorije politike.

Tokom obuke, kamperi žive u šatorima podignutim na teritoriji logora.

“Logor je osnovan sa ciljem da pokaže deci da postoji još stvari u životu osim škole i mobilnih uređaja i da “im prenese našu ljubav”, rekao je komandir voda u Azov bataljonu i instruktor u ovom kampu, za ukrajinski ICTV kanal. “Čovek mora da bude jak i hrabar, da brani teritorijalni integritet naše otadžbine “, dodao je on.

Deca u logoru nose majice sa oznakom Azov bataljona, koji je korišćen tokom Drugog svetskog rata od strane dve nacističke nemačke SS divizije, kaže se na stranici kampa.

Cena jednonedeljnog boravka u logoru “Azovec” iznosi 41 američki dolar, plus osiguranje.

Dobrovoljački Azov bataljon je osnovan 2014. godine od strane Andreja Biletskog, istoričara i političkog aktiviste koji se javno deklariše kao nacional-socijalista, i predvodi Patriotski Pokret Ukrajine.

Od kada je nacistička jedinica primljena u sastav ukrajinske Nacionalne Garde, aktivno učestvuje u vojnim napadima na istočnu Ukrajinu, što im omogućava pristup fondovima i teškom naoružanju.

Visoki komesarijat UN-a za ljudska prava optužuje ovaj bataljon za veliki broj kršenja ljudskih prava, uključujući mučenja i likvidacije disidenata.

Liked it? Take a second to support Aleksandar Pekic on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.