Otkriveno tajno skladište namirnica u Venecueli

Otkriveno tajno skladište namirnica u Venecueli

decomiso1.jpg_36559034Bolivarska nacionalna garda (GNB) je zaplenila 50 tona namirnica u kvartu San Huan istočno od Marakaiba (država Sulia) koje su tzv. „baćakerosi”  zakopali u dvorištu jedna od kuća u toj oblasti. U ostalim kućama su konfiskovni paketi pirinča, kafe, osvežavajućig pića, deterdženta, paste za zube i hlora između ostalog.

General major Franklin Garsia Duke koji je predvodio operaciju, rekao je da je uspeh postignut zahvaljujući radu obaveštajne službe obavljenom nakon operacije „Oslobođenje naroda”.

Da bi izbegli predaju namirnica, šverceri su napali Nacionalnu gardu – modus operandi koji je upotrebljavan i ranije zarad otklanjanja sumnje.

Tokom istrage, predstavnici vlasti su konfiskovali 300 bonova koji su upotrebljavani za uzimanje proizvoda iz supermarketa, dva primerka vatrenog oružja, a pet osoba je uhapšeno.

Stvaranje nestašice je taktika desničaske opozicije da destabilizuje državu i sruši Bolivariansku revoluciju. Istovremeno, ta nestašica stvara veoma plodno tle za švercere koji na njoj pokušavaju da zarade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.