Štrajk glađu protiv nepotizma

ZdravstvoĐura Nedić, 21-godišnji Pančevac i student medicine, usled teške porodične i finansijske situacije odlučio se na štrajk glađu u borbi protiv maminih i tatinih sinova za dobijanje posla, izveštava portal 24 sata, a prenosi B92.

Srednju medicinsku školu je završio sa odličnim prosekom, a potom je otpočeo studije medicine koje je usled bolesti roditelja morao da napusti da bi prehranio porodicu. Budući da je odbijen za posao u struci na preko 40 radnih mesta, radio je na građevini i kako kaže, nije ga sramota ni jednog posla koji može da obezbedi sredstva sa njega, roditelje i maloletnog brata. No, sa novcem od građevinskih poslova ne može se preživeti.

Čeka na prijem kod direktora bolnice ili „nekog iz Ministarstva” štrajkujući ispred bolnice sa transparentom na kojem piše:

Štrajkujem glađu jer u pančevačkoj bolnici ne mogu da dobijem posao od tatinih i maminih sinova, veza i vezica i onih koji plate radno mesto, da prehranim bolesne roditelje i maloletnog brata. Neću milostinju, hoću i ja da radim!

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=08&dd=20&nav_category=12&nav_id=1029437

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.