Odgovor EU na izbegličku krizu: uništavanje i progon čamaca koji prevoze azilante

Secretary_Kerry_and_EU_High_Representative_Mogherini_Address_Reporters
Visoki diplomatski zvaničnik Brisela, Federika Mogerini, izjavila je na neformalnom sastanku predstavnika odbrane zemalja EU da treba otpočeti sa drugom fazom borbe protiv izbegličke krize, prenosi TASS. Druga faza uključuje zaplenu i uništenje čamaca koji prevoze izbeglice, kao i čamaca koji idu u njihovoj pratnji.

Dakle, radi se o pomorskoj akciji sa ciljem sprečavanja „krijumčarenja ljudi”. Planovi EU ne navode kako bi se postupalo sa izbeglicama na tim plovilima.

Plan takođe ima i treću fazu oko koje su se čelnici EU složili u maju, a uključuje i vojnu akciju u teritorijalnim vodama Libije koja bi uništavala brodove pre nego što isplove. Ova faza bi zahtevala dozvolu Saveta bezbednosti UN kao i dozvolu marionetske vlade Libije.

Flotu koja učestvuje u ovim zločinima čine brodovi Italije, Ujedinjenog Kraljevstva i Nemačke, a možda bude bilo potrebno i proširenje.

Princip.Info je već izvestio o ovim planovima Evrope u tekstu: „Vikiliks: Evropa planira vojnu intervenciju u Libiji”. Možemo reći da će se u skladu sa vojnim uspesima pro-Gadafijevih snaga u Libiji rasti i potreba EU za direktnom vojnom intervencijom.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.plenglish.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4119801&Itemid=1 http://actualidad.rt.com/actualidad/184924-mogherini-capturar-buques-inmigrantes

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.