Zatvorenici pobedili tim sa Harvarda u debatnom nadmetanju

debateteam-300x158U nadmetanju u debati održanom između tima sa prestižnog univerziteta Harvard i tri zatvorenika osuđenih na kazne zbog ubistva, pobedu su odneli zatvorenici.

Naročito otežavajuća okolnost za zatvorenike je zabrana upotreba Interneta zbog koje su bili ograničeni u pripremi za debatu. Osim što je nivo pripremljenosti zatvorskog tima iznenadio protivnički tim, ostavio je i snažan utisak na sudije. Meri Nudžent, jedna od tri sudije, navela je da iako bi se moglo činiti da su simpatije na strani zatvorenika, samo suđenje se zasniva na preciznim pravilima i standardima, te je naglasila da su akademske sposobnosti ovog time zapanjujuće.

Zatvorski tim je po prvi put učestvovao u debati na proleće 2014. godine pobedivši tim sa vojne akademije Vest Point. Potom su izvojevali pobedu protiv tima sa Univerziteta Vermonta, a potom izgubili u revanšu sa Vest Pointom.

Prema rečima sudije Nudžent, zatvorenici su dokazali da je poptuno pogrešna predrasuda da čovek nema vrednost ako je u zatvoru.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.