Jemen: U novom raketnom napadu Hutija poginuli američki vojnici

13941029000338_PhotoI„Raketna jedinica vojske Jemena ispalila je u nedelju raketu tipa „točka” na komandnu salu snaga predvođenih Saudijskom Arabijom u Maribu pritom ubivši 120 plaćenika različitih nacionalnosti”, izjavio je juče, za Fars njuz, Ali al-Huti, vođa pokreta Ansar Allah, i dodao: „Među ubijenima je 46 saudijskih plaćenika, jedanaestorica oficira UAE, devetorica oficira Saudijske Arabije i  jedanaestorica stranih komandanata američke kompanije Blekvoter.”

Huti su saopštili da su uništili i šest helikoptera tipa „apač” (eng. Apache), četiri tipa „blek hok” (eng. Black Hawk) i četiri drona. Komandna sala, povezana sa špijunskim satelitima i vazduhoplovima, takođe je u potpunosti uništena.

U odvojenom napadu raketom tipa „točka” pogođena je saudijska vojna baza Al-Bairak u kojoj se nalazi glavni štab za saudijske operacije u Jemenu. „Raketa „točka” je pogodila cilj sa visokom preciznošću i ubila desetine pripadnika snaga predvođenih Saudijskom Arabijom, uključujući i visokog saudijskog komandanta koji je u bazu stigao juče”, saopšteno je u nedelju.

Takođe se dodaje da je uz ljudske žrtve uništena veća količina vrhunskog naoružanja i vojne opreme. Ovaj napad se smatra velikim vojnim i obaveštajnim uspehom vojske Jemena i narodnih snaga.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13941029000403

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.