Jemen uništio koalicione snage na jugu Saudijske Arabije (VIDEO)

Jemen uništio koalicione snage na jugu Saudijske Arabije (VIDEO)

p1650233Raketni bataljon vojske Jemena lansirao je opet balističku raketu „kahir tip 1“ na regionalni aerodrom u provinciji Džizan na jugu Saudijske Arabije u utorak posle podne, prenosi Al-Masdar.

Balistička raketa koja je pogodila aerodrom je treća ovog tipa koja je ispaljena na koaliciju predvođenu Saudijskom Arabijom. Prema pređašnjim izveštajima, vojska Jemena je ciljala i vojnu bazu Hamis Mušajt u provinciji Asir pre nego što je izvršen napad na regionalni aerodrom u Džizanu.

Mediji u Jemenu su emitovali video-snimak ove operacije navodeći da je u pitanju jedna od najvažnijih saudijskih baza.

Saudijski ministar odbrane Mohamad bin Salman posetio je bolnicu u Džizanu da bi podigao moral boraca i da izvrši proveru ranjenih vojnika. Prema poslednjim izveštajima, broj mrtvih prelazi 200.

U međuvremenu, vojska Jemena i narodni komiteti su ostvarili značajan napredak u oblastima Hazm al-Arjan i Mafrak al-Dik uz autoput koji povezuje glavni grad Sanu sa provincijom Marib u centralnom Jemenu.

Osim ovog napada, vojska Jemena je minirala puteve i na taj način uništila jedno saudijsko oklopno vozilo i ubila veći broj koalicionih vojnika. Tela plaćenika su i dalje razbacana po bojnom polju.

https://www.youtube.com/watch?v=Zrb7bLKSmCM&list=PLFm_LQ3htOUo243goT2bPnKhfcISfzuXR

Leave a Reply

Your email address will not be published.