Jemen uništio koalicione snage na jugu Saudijske Arabije (VIDEO)

p1650233Raketni bataljon vojske Jemena lansirao je opet balističku raketu „kahir tip 1“ na regionalni aerodrom u provinciji Džizan na jugu Saudijske Arabije u utorak posle podne, prenosi Al-Masdar.

Balistička raketa koja je pogodila aerodrom je treća ovog tipa koja je ispaljena na koaliciju predvođenu Saudijskom Arabijom. Prema pređašnjim izveštajima, vojska Jemena je ciljala i vojnu bazu Hamis Mušajt u provinciji Asir pre nego što je izvršen napad na regionalni aerodrom u Džizanu.

Mediji u Jemenu su emitovali video-snimak ove operacije navodeći da je u pitanju jedna od najvažnijih saudijskih baza.

Saudijski ministar odbrane Mohamad bin Salman posetio je bolnicu u Džizanu da bi podigao moral boraca i da izvrši proveru ranjenih vojnika. Prema poslednjim izveštajima, broj mrtvih prelazi 200.

U međuvremenu, vojska Jemena i narodni komiteti su ostvarili značajan napredak u oblastima Hazm al-Arjan i Mafrak al-Dik uz autoput koji povezuje glavni grad Sanu sa provincijom Marib u centralnom Jemenu.

Osim ovog napada, vojska Jemena je minirala puteve i na taj način uništila jedno saudijsko oklopno vozilo i ubila veći broj koalicionih vojnika. Tela plaćenika su i dalje razbacana po bojnom polju.

https://www.youtube.com/watch?v=Zrb7bLKSmCM&list=PLFm_LQ3htOUo243goT2bPnKhfcISfzuXR

Liked it? Take a second to support Petar Končar on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.almasdarnews.com/article/28018/

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.