Venecuela: Marš revolucionara protiv fašističke ofanzive

venezuela_march_bolivarian_revolution.png_1718483346Socijalisti Venecuele su izašli na ulice prestonice Karakasa u nedelju da bi izrazili svoj protest protiv desničarske političke kampanje za ukidanje dostignuća Bolivarske revolucije koju je predvodio pokojni predsednik Ugo Čavez.

Demonstranti, organizovani kroz kolektiv 25 društvenih i političkih organizacija, marširao je pod transparentom „Sva vlast narodu”, a kako kažu organizatori, protiv „fašističke ofanzive, izdaje i korupcije”. Oni smatraju da desnica preti demokratskim i antineoliberalnim procesima koji su pokrenuti u Venecueli, a koji su se potom prošili i na ostale delove Južne Amerike nakon dolaska Čaveza na vlast 1999. godine.

Bolivarska revolucija, zaveštanje Uga Čaveza koje nastavlja predsednik Nikolas Maduro, našla se u neprijateljskom okruženju otkako je desnica osvojila većinu u Narodnkoj skupštini, a koju predvodi Enri Ramos Aljup–predstavnik starog neoliberalnog establišmenta Venecuele. On se zakleo da će srušiti Madura pre nego što se trenutnom predsedniku završi mandat.

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.telesurtv.net/english/news/Venezuelan-Revolutionaries-March-Against-Fascist-Offensive-20160423-0025.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.