Brazil: Izraelski građanin novi predsednik Centralne banke

preliminaryxdrawx2014xfifaxworldxcupxbrazilxh8kfjwvj5oal.jpg_1718483346Nova privremena vlada Brazila koja je formirana nakon parlamentarnog udara protiv predsednice Dilme Rusef, imenovala je bivšeg savetnika MMF-a i izraelskog građanina Ilana Goldfajna kao novog predsednika Centralne banke Brazila u okviru restrukturacije kabineta koju sprovodi Mišel Temer, prenosi teleSUR.

Prema pisanju izraelskog lista Aurora, Goldfajn je prethodno vršio dužnost glavnog ekonomiste najveće privatne banke Brazila–Itau. Osim toga, bio je viceguverner Banke Brazila, savetnik Svetske Banke i MMF-a. On je dobio doktorat iz ekonomije na Tehnološkom institutu Masačusetsa (MIT).

Novi ministar finansija, Enrike Meireljes, izvestio je protekle nedelje da je deo novog kabineta definisan i da će biti ozvaničen u ponedeljak. Goldfajn će zmeniti Aleksandra Tombinija koji je zajedno sa Rikardom Lejserom, ministrom sporta, bio jedina osiba koje Dilma nije smenila kada je raspustila svoj kabinet.

Meireljes je objasnio da će među prioritetima Temera i njegovih ministara biti tema fiskalne politike i socijalnih davanja, a tehnokrate su za to već upošljene.

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: http://www.telesurtv.net/news/Designan-a-israeli-como-presidente-del-Banco-Central-de-Brasil-20160516-0011.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.