Predizborni manifest “Alternative za Nemačku”

Predizborni manifest “Alternative za Nemačku” koja je u pokrajini Meklenburg ušla u parlament i porazila CDU kancelarke Angele Merkel, pokazuje da ova anti-imigrantska partija propagira diskriminaciju dece ometenu u razvoju, mentalne bolesnike, samohrane majke, i obavezuje nastavnike istorije da okončaju satanizaciju nacističke ere u školama.1

Uspeh AFD znači da je sada stranka zastupljena u 8 od 16 državnih parlamenata, a ankete pokazuju da više od 70 odsto Nemaca sada veruju da će AFD dobro proći i na Parlamentarnim izborima sledeće godine.

Manifest poziva na povratak na ono što naziva “nacionalnim” vrednostima u Nemačkoj, zahteva povećanje nataliteta, zabranu abortusa, ukidanje socijalnih davanja samohranim majkama i ukidanje finansiranja državnih vrtića.

AFD tvrdi da alkoholičare, narkomane i psihički bolesne koji prekrše ne treba držati u psihijatrijskim bolnicama nego u zatvoru, kao i da hendikepirana deca ne bi trebalo da idu u normalne škole, jer njihovo prisustvo može da ometa napredak drugih učenika.

Stranka takođe želi smanjenje socijalnih davanja i povećanje poreza nižim klasama, kao i zabranu minareta, feredži i nametanje visokog poreza muslimanskim verskim organizacijama.

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/revealed-the-right-wing-alternative-for-germany-afd-neo-nazi-manifesto-targeting-single-mothers-and-a6939941.html  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.