Bašar al-Asad: “Tramp samo marioneta duboke države”!

Foto: AP

Američki predsednik Donald Tramp nije zaista nezavisni politički lider, nego samo marioneta američkih korporacija, vojske i obaveštajne službe, koji služi njihove interese, izjavio je sirijski predsednik Bašar Asad.1

“Kao što smo videli u poslednjih nekoliko nedelja, on je potpuno promenio svoju retoriku i podvrgnuo se uslovima američke duboke države”, dodao je Asad.

Sirijski predsednik je takođe rekao da je “potpuno gubljenje vremena praviti procenu spoljne politike američkog predsednika”, jer on može obećati jedno a uraditi drugo, u zavisnosti od toga šta mu vojne i poslovne institucije diktiraju.

On je takođe dodao da to nije ništa novo, i da je to uobičajena i stalna politika SAD.

“To je ono što karakteriše američke političare: oni lažu na dnevnoj bazi … Zato ne treba da verujemo šta Pentagon ili bilo koja druga američka institucija kaže jer to nisu stvari koje odražavaju stvarnost i činjenice na terenu “, rekao je Asad.2

On tvrdi da SAD i dalje samo nastavljaju svoju politiku uspostavljanja i održanje globalne hegemonije tako što sve zemlje koje se tome protive pretvore u ratne zone.

“To što se sada dešava u Siriji, u Koreji, Iranu, Rusiji, i u Venecueli, ima za cilj ponovno nametanje američke hegemonije svetu jer smatraju da je ova hegemonija sada pod pretnjom, što ugrožava američke ekonomske i političke interese”, dodao je sirijski predsednik.

Što se tiče latinoameričkih zemalja koje naginju ka socijalizmu, Bašar al-Asad je rekao da misli kako su “snabdele svet važnim modelom”, i da “ako zemlje Trećeg sveta žele da se razviju, trebalo bi da prate model implementiran u Latinskoj Americi.”

 

 

Liked it? Take a second to support Aleksandar Pekic on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1.  http://www.telesurtv.net/english/news/teleSUR-Exclusive-Syrias-Assad-Says-Trump-Is-Puppet-of-US-Deep-State-20170426-0021.html  

  2.  https://www.rt.com/usa/386395-trump-us-puppet-assad/#.WQLsilWLCwI.facebook  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.