Huti su izrazili spremnost da sarađuju sa Katarom

houthisHuti su izrazili spremnost da sarađuju sa katarskim režimom nakon skorašnje odluke nekolicine arapskih zemalja da prekinu diplomatske veze sa ovom malom zalivskom nacijom, izvestio je u ponedeljak Naseh Saleh iz Sane.

„Osuđujemo postupke prema Kataru. Spremni smo da sarađujemo sa Katarom jer su oni nama poznati kao iskren, veran i mudar narod – kako smo imali prilike da iskusimo tokom njihovog posredovanja u sukobima u Jemenu”, rekao je u ponedeljak na svom Tviter nalogu Mohamed Ali el-Huti, vođa Revolucionarnih komiteta Huta.

Mohamed Abdul Salam, vođa delegacije Huta u Kuvajtu i zvanični glasnogovornik pokreta Huta, rekao je na svojoj Fejsbuk stranici: „Saudijski i emiratski režimi teže da izdejstvuju odluku Katara na način koji odgovara njihovoj brutalnosti i imaginarnom načinu da se izdejstvuje nacionalna odluka Jemena, a koju nisu uspeli da sprovedu do sada.”

Bivši katarski emir je 8. maja 2007. godine posetio glavni grad Jemena Sanu. Ova poseta je usledila nakon dolaska bivšeg ministra inostranih poslova i bivšeg premijera Katara Hamada ibn Džasima u Sanu, svega mesec dana pre posete emira.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: https://www.almasdarnews.com/article/huti-su-spremni-za-saradnju-sa-katarom/ Al Masdae News zadržava sva prava objavljivanja.

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.