Povodom priprema za obračun sa B.R. Venecuelom

U Bolivarskoj Republici Venecueli se odvija drama naroda čija je jedina krivica što želi da ostane slobodan i samostalno raspolaže sopstvenim energetskim i drugim resursima, da odlučuje o razvojnom putu i bira svoje nepotkupljive predstavnike vlasti.

Sjedinjene Američke Države nestrpljivo iščekuju povod za konačni obračun sa zemljom koju godinama iscrpljuju sankcijama i pritiscima, instrumentalizujući korumpirane režime pojedinih zemalja i ohrabrene činioce nemira u zemlji. Kao što niko nije mogao zaustaviti ratnu mašinu 1999. u agresiji na SR Jugoslaviju, tako ni danas, niko dobronameran ne poseduje mehanizme za prekidanje agonije venecuelanskog naroda. Analitičarima promiče činjenica, da intervencionističke mere i akcija protiv Venecuele predstavljaju već viđenu praksu pljačke zemalja, podržane i najmračnijim ideologijama nastalim upravo na Zapadu, što predstavlja deo tekuće politike SAD protiv nepokornih naroda. Dok velike zapadne sile, kao i obično, ogrezle u dekadenciji i zločinu, povlače poteze na globalnoj šah-tabli, štiteći sopstvene interese, malim narodima preostaje samo stradanje, žrtve, napuštanje zemlje predaka, progon, patnje i obeskućenje.

Mreža za odbranu čovečanstva – ogranak za Srbiju, ukazuje na odgovornost pred sveobuvatnim nasiljem i pretnjom opstanku nezavisne u suverene Venecuele, što je istovremeno brutalno kršenje međunarodnih principa kao temelja mira i stabilnosti u svetu. Zato pozivamo sve slobodoljubive snage u svetu da demistifikuju stvarni karakter i smisao američkog kriminalnog intervencionizma, zemlje koja nema sebi ravnog premca u gaženju ljudskih prava i sloboda. Uz veličinu i moć ove zemlje ne stoji veličina i odgovornost za mir i bezbednost malih zemalja i naroda.

Mreža za odbranu čovečanstva izražava solidarnost sa narodom BR Venecuele predvođenim predsednikom Nikolasom Madurom u naporima da sačuva slobodu, nezavisnost i suverenitet od agresivne imperijalne strategije i politike SAD, što je svojevrstan legat velikana Huga Caveza i inspiracija celog slobodarskog sveta.

U Beogradu 25.januara 2019. PREDSEDNIK UO MREŽE
Ratko Krsmanović

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.