Dan pobede kao promocija poraženih snaga

SAOPŠTENJE povodom obesmišljavanja antifašističke borbe i uvrede antifašista

Dok se na godišnjicu pobede nad fašizmom tresao Crveni trg u Moskvi od paradnog marša pripadnika ruske Armije, malobrojni preživeli saborci legendarnih Crvenoarmejaca iz Republike Srbije, njihovi potomci, građani, poštovaoci antifašističke borbe, su pozvani da u „svečanom maršu“, ovog puta sa Ravnogorcima paradiraju na antifašističkoj manifestaciji pobednika „Besmrtni puk“. Ravnogorcima je malo bila ova fešta, pa su tri dana kasnije organizovali svoju, monarhističku i „antifašističku“ provokaciju u organizaciji POKS-a, pod nazivom “U slavu Draži” u centru Beograda.

Dan pobede nad fašizmom je oduvek značio i pobedu nad saradnicima naci-fašista, uključujući i zloglasne četnike Draže Mihailovića.

  •  Dovodi li Ravnogorce u isti stroj sa antifašistima NOV i POJ poštovanje i divljenje herojskom činu i oslobodilačkim poduhvatima jugoslovenskih partizana?
  • Da li je to četnički protest zbog zaboravnosti društva na herojske podvige partizana, zbog nepravde koju su im nanosili falsifikatori i revizionisti novije istorije, zbog satiranja svedočanstava te borbe, zbog brisanje naziva trgova, bulevara, ulica i zdanja sa imenima palih heroja?
  • Da li je to način prevazilaženja podela i izmirenja potomaka suprotstavljenih strana iz Drugog svetskog rata?

Odgovor je nedvosmislen – NE!

Ali, jeste sprovođenje koncepcije obesmišljavanja stvarne antifašističke borbe jugoslovenskih partizana i namera da se poražene kvislinške i kolaboracionističke snage operu od izdaje i poraza!

Jeste demoliranje oslobodilačkih i antifašističkih vrednosti na kojima je utemeljena moderna Srbija, kako bi na razvalinama i podelama uspostavili funkcionalne odnose pljačke i nametanja jarma starateljstva nad Srbijom.

Jeste promocija ratnog zločinca Draže Mihailovića, komandanta poraženih kolaboracionističkih snaga u Drugom svetskom ratu koje su ratovale na strani nacističkog okupatora, čoveka koji je imao komandnu odgovornost nad četničkim izdajnicima, koljačima i palikućama.

Jeste još jedan svirepi udar na žrtve četničkih zločina u Srbiji i šire, ali i udar na temeljne vrednosti antifašističke borbe, što predstavlja civilizacijsku sramotu i ruganje rodoljubima Srbije.

Već treću deceniju se čičoljupci zloslutno šepure po Srbiji i srpskim institucijama zatirući tragove četničkih zločina. Njihova inventivnost je praktično ispoljena u bespomoćnim pokušajima falsifikovanja istorije, paradama beščašća i štandovima za prodaju četničkih rekvizita, što je rezultiralo grotesknom rojalističkom odom kralju i vređanjima osećanja miliona potomaka onih kojima su sloboda i republika bili ideali i izbor.

Promenama su podložna shvatanja, razumevanja, doživljaji i interpretacije ali ne i istorijske činjenice.

POKS koji baštini lik i delo Draže Miailovića, dozvoljava sebi da poput lešinara, prekopavajući po smetlištu istorije, izvlači ono najgore za sopstveni oslonac trajanja i nudi takav obrazac narodu Srbije. U kontekstu današnjeg drobljenja Srbije, može se zaključiti da sledbenici poraženih snaga imaju mentore – kao što su ih imali njihovi uzori 1941-45. Podela Srbije je zadatak koji još uvek nije uspešno izveden, iako se uporno provlači matrica ukrajinskog Majdana kao prikladno iskustvo za rešavanje “srpskog pitanja”.

Ideološki podeljenu Srbiju treba uvući u unutrašnji konflikt, iritiranjem potomaka partizanskih heroja do tačke kad agresija i bezobrazluk poraženih pređu granicu. Nije njima ni do Čiče, ni do Nedića i ostalih izdajnika, njihov zadatak je da talasaju, prljaju, ruše, demoliraju i remete, stvarajući uslove za nametanje starateljstva nad zemljom.

Niko u svetu nije osporio nemački nacifašizam, okupaciju i kolaboraciju. Retuširaje istorijske uloge saradnika nacifašista je motivisano planiranim izazivanjem novih podela i sukoba a u interesu neprijatelja Srbije.

Duboki su, jasni i bolni tragovi „antifašizma“ ravnogorskih četnika!

Odbranimo skupo plaćenu pobedu srpskih i jugoslovenskih antifašista!

TAMO GDE RAVNOGORCI SLAVE SVOJE „POBEDE“ , TAMO JE PORAZ I PONIŽENJE ANTIFAŠISTA!

SMRT FAŠIZMU – SLOBODA ČOVEČANSTVU!

U Beogradu dana 14.05.2019.g.
PREDSEDNIK UO MOČ:
Ratko Krsmanović

 

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.