Iran poručio SAD: Nema popuštanja, sankcije vam neće uspeti!

AFP

Vrhovni vođa Irana, Ajatolah Ali Hamenei, rekao je u svom govoru u nedelju, povodom proslave persijske Nove godine, da Iran neće popustiti pod pritiscima Sjedinjenih Država da bi one zauzvrat popustile sankcije.

Obraćajući se naciji, Hamenei je naveo da kampanja maksimalnog pritiska ekonomskim sankcijama nije uspela, dodavši da je sama kampanja “krupan zločin” učinjen od strane “one prethodne budale”, misleći na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.1

Novoj administraciji Amerike Hamenei je poručio da sigurno zna da politika maksimalnog pritiska nije dala rezultate i da će i nova administracija doživeti poraz ukoliko odluči da nastavi ovim putem.

Iran neće odustati od zahteva da prvo Amerika ukine sve sankcije, nakon čega će ova država povući svoje poteze u pravcu obogaćivanja uranijuma, naveo je Hamenei, dodavši da Iran nije u žurbi da mu se ukinu sancije jer je trenutno u toku poništavanja njihovih efekata kroz domaću proizvodnju.2

Pozvao je sve predsedničke kandidate za izbore u junu da ne vezuju ekonomski razvoj za ukidanje sancija. “Pretpostavite da sankcije ostaju na snazi. Planirajte ekonomiju sa sankcijama”, poručio je vrhovni vođa.

 

Liked it? Take a second to support Ana Ružić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.aljazeera.com/news/2021/3/21/irans-khamenei-remains-steadfast-on-nuclear-deal-stance 

  2. https://www.arabnews.com/node/1829426/middle-east 

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.