Usred napada na Palestinu evroamerički aktivisti pozivaju na bojkot Igara u Pekingu

CNS photo/Tingshu Wang

 
Aktivisti za ljudska prava predvođeni evroameričkim organizacijama poput “World Uyghur Congress” (Nemačka), “Campaign for Uyghurs” (SAD) i “We The Hongkongers” (SAD), pozvali su sportiste i zemlje širom sveta da bojkotuju Olimpijske Igre zakazane za Peking 2022. godine, zbog navodnog kršenja ljudskih prava i genocida nad Ujgurima unutar Kine.1
 
Olimpijski komitet se ogradio od političkog angažmana podsetivši da se oni isključivo bave sportskim aspektom, dok je Kina još jednom javno demantovala sve optužbe pomenutih organizacija. O ovoj situaciji već smo pisali u nekoliko navrata: ovde, ovde i ovde.
 
Javni poziv na bojkot2 se desio tokom aktivnih napada evroameričke savezničke države Izrael na muslimansko stanovništvo Palestine, što je od određenih socijalističkih analitičara kao što je Adžamu Baraka opisano kao najveće licemerje3. Posebno uzimajući u obzir da Izrael ima punu podršku SAD i evropskih zemalja u sprovođenju višedecenijskog aparthejda nad muslimanima u toj doseljeničkoj državi. 
 
“Još jedan primer psihopatologije belačkog suprematističkog pogleda na svet. Usred genocidne kampanje protiv Palestinaca koju sprovodi Izrael kao saveznička država SAD-a, Nensi Pelosi poziva na bojkot Igara 2022. godine u Kini zbog kineskog kršenja ljudskih prava! Još se ona protivi bojkotu izraelske države.”, izjavio je Adžamu Baraka povodom ove situacije.
 
 
Liked it? Take a second to support Nenad Pekez on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.reuters.com/lifestyle/sports/human-rights-activists-urge-athletes-boycott-beijing-games-2021-05-18/ 

  2. http://boycottbeijing2022.net/ 

  3. https://twitter.com/ajamubaraka/status/1394976433349537792 

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.