Zaharova: Eskalaciju sukoba u Palestini izazvao Izrael

Foto: Russian Ministry of Foreign Affairs/TASS
Rusija poziva sve strane uključene u palestinsko-izraelskom sukobu da pokažu maksimalnu uzdržanost, spreče eskalaciju neprijateljstava i odmah se vrate na režim prekida vatre. Ovo se navodi u komentaru zvanične predstavnice ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, koji je cirkulisao u subotu u vezi sa eskalacijom tenzija oko Pojasa Gaze.
 
„Moskva je ozbiljno zabrinuta zbog nove runde oružanog nasilja u zoni palestinsko-izraelskog sukoba. Pozivamo sve uključene strane da budu maksimalno uzdržane, spreče eskalaciju neprijateljstava i odmah se vrate režimu prekida vatre“.
 
Kako je Zaharova primetila, još jednu eskalaciju situacije izazvali su vazdušni udari vojske Izraela na pojas Gaze 5. avgusta, “kao odgovor na koje su palestinske grupe pokrenule masovno neselektivno granatiranje izraelske teritorije”. “Prema pristiglim informacijama, kao rezultat izraelskih napada, 10 Palestinaca je ubijeno, a više od 80 je povređeno”, rekla je Zaharova. “Sa dubokom zabrinutošću doživljavamo ovaj razvoj događaja, koji je opterećen obnavljanjem vojne konfrontacije u punom obimu i daljim pogoršanjem ionako žalosne humanitarne situacije u Gazi.“1
Liked it? Take a second to support Miloš Popović on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.google.com/amp/s/tass.ru/politika/15412619/amp  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.