Lukašenko čestitao Belorusima godišnjicu Oktobarske revolucije!

Foto: AFP Scanpix

Dragi sunarodnici!1

Čestitam vam godišnjicu Oktobarske revolucije. Taj događaj označio je početak nove ere u istoriji beloruskog naroda, koji je dobio priliku da stvori nacionalnu državu na svojoj rodnoj zemlji, i da postane punopravni subjekt međunarodnih odnosa.

Oktobar 1917. oličio je snove miliona radnih ljudi sveta o izgradnji pravednog društva zasnovanog na principima demokratije, uzajamne društvene odgovornosti i humanizma.

Ove ideje i dalje ostaju realna alternativa kolonijalnoj politici kapitalizma u njegovom modernom obliku, a sovjetski projekat unije socijalističkih republika, zasnovan na ravnopravnosti nacija, poštovanju njihovih kultura i tradicija, danas je svetionik za zemlje koje teže da živimo u miru i stvaramo zarad opšteg dobra.

Belorusija je sačuvala dostignuća sovjetske ere, umnožavajući ih dostignućima suverenog perioda.

Negujemo sećanje na tragične događaje iz prošlosti, ovekovečujemo pobede i imena heroja hiljadugodišnje istorije beloruskog naroda, čiji nam primeri hrabrosti i mudrosti pomažu da prevaziđemo izazove i izgradimo pouzdan temelj za budućnost.

Dragi Belorusi, na ovaj praznični dan, od sveg srca vam želim dobro zdravlje, sreću i nova dostignuća u korist Otadžbine.

 

Liked it? Take a second to support Aleksandar Pekic on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://president.gov.by/ru/events/pozdravlenie-s-ocherednoy-godovshchinoy-oktyabrskoy-revolyucii  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.