Deca u DNR Koreji: Svetski dan deteta u znaku socijalizma (galerija)

Kim Džong Un, predsednik Državnih poslova Demokratske Narodne Republike Koreje, koji vrednuje oplemenjujući stav da samo kada se deca vedro smeju cela zemlja može da bude ispunjena veselom atmosferom, stara se da deca budu snabdevena najboljim stvarima.

On se stara da se osnuju moderne bolnice, jaslice i vrtići za decu, i pozira sa njima za uspomenu.

Na Međunarodni dan deteta i Novu godinu, prvo je posetio siročad da sa njima proslavi praznike; osećajući se još uvek nezadovoljnim čak i kada su nove kuće izgrađene za njih, preduzeo je meru za snabdevanje ribom svih siročića u zemlji, računajući u svojoj svesci koliko bi ribe bilo potrebno za sve.

Na njegovu inicijativu Radnička partija Koreje usvojila je kao svoju politiku snabdevanje dece širom zemlje mlečnim i drugim vrstama hranljivih namirnica na trošak države. Pazeći čak i na njihove školske stvari, torbe i uniforme, on stara se da država snosi punu odgovornost za stvaranje svih neophodnih uslova za deca da uče i rastu.

On smatra da je rad za dobro dece najvažniji državni posao. Pod njegovom brigom deca se smatraju kraljevima i kraljicama zemlje.

Zbog toga ga zovu otac.

Dok drvo na plodnom tlu raste visoko, korejska deca rastu u stubove zemlje, gospodare budućnosti, pod njegovom toplom brigom.

Korean Friendship Association

Liked it? Take a second to support Aleksandar Pekic on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.