Predsednik Srbije se sastao sa kubanskim ambasadorom: “Ponosni smo na 120 godina diplomatskih odnosa”

Foto: facebook

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je u sedištu Predsedništva ambasadora Kube u Beogradu Gustava Tristu del Toda na kraju njegove misije u Srbiji.1 

Diplomata je uručio čestitku predsednika Migela Diaz-Kanela Bermudesa povodom Dana državnosti Srbije 15. februara, u kojoj izražava spremnost da nastavi da razvija istorijske veze prijateljstva i saradnje dve zemlje.

Predsednik je sa svoje strane istakao dobro stanje bilateralnih političkih odnosa i zahvalio Kubi na principijelnom stavu Kube u njenoj jasnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

“Zahvalio sam ambasadoru Gustavu Tristu del Todou na izuzetnom ličnom zalaganju za dodatno učvršćivanje, već tradicionalno prijateljskih odnosa Srbije i Kube. Ponosni smo na 120 godina diplomatskih odnosa naše dve zemlje i visoko cenimo principijelni stav prijateljske Kube u pogledu podrške suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije”, napisao je predsednik na svom Instagram nalogu. 

Sagovornici su izrazili privrženost obe zemlje principima međunarodnog prava, posebno u pogledu usvajanja kubanske rezolucije protiv američke blokade Kube u Ujedinjenim nacijama.

Trista del Todo uručio je akreditive 17. decembra 2017. godine i nastavio prijateljske bilateralne veze.U tom periodu ostvarene su posete na visokom nivou, posebno ministra spoljnih poslova Bruna Rodrigeza Beogradu, a njegovog kolege Nikole Selakovića Havani 2022. godine. 2 

 
 
 
 
 
 
Liked it? Take a second to support Vuk Kondić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://www.tanjug.rs/srbija/politika/13295/vucic-primio-u-oprostajnu-posetu-ambasadora-kube/vest  

  2. https://www.sd.rs/vesti/info/vucic-sastanak-kuba-2023-02-10  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.