Putin: Neokolonijalni model sveta je stvar prošlosti!

Foto: Kremlin Pool Photo via AP

Rusija će, zajedno sa drugim državama, sigurno postići pravičan svetski poredak, a model po kojem se pojedine zemlje razvijaju na račun drugih će postati prošlost, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin, pozdravljajući učesnike 11. Međunarodnog skupa o visokih zvaničnika odgovornih za pitanja bezbednosti.

„Uveren sam da ćemo zajedno postići formiranje pravednijeg, multipolarnog sveta, dok će se ideologija izuzetnosti, kao i neokolonijalni sistem, koji je podstakao eksploataciju resursa celog sveta, neminovno povući u prošlost“, izjavio je Putin.1 

Putin je uverio strane bezbednosne zvaničnike da je Rusija spremna da se angažuje u najbližem stepenu interakcije sa svim zainteresovanim zemljama u nastojanju da se suprotstavi zajedničkim pretnjama i izazovima sa kojima se čovečanstvo danas suočava.

„Izuzetno cenimo činjenicu da Rusija ima brojne saveznike i partnere širom različitih regiona i kontinenata. Iskreno cenimo naše istorijski jake, prijateljske i na iskrenom poverenju veze sa azijskim, afričkim i latinoameričkim zemljama, i nastavićemo da činimo sve možemo da ih ojačamo“, rekao je svojim gostima.

Putin je govorio o značaju konferencije za globalnu situaciju, napominjući da su tokom godina redovne interakcije između bezbednosnih zvaničnika u cilju razmene njihove stručnosti i procena dokazale svoju korisnost i relevantnost, i bile su instrumentalne u rešavanju ključnih pitanja regionalnu i globalnu bezbednost kao i stratešku stabilnost.

Na konferenciji učestvuje i direktor BIA Aleksandar Vulin, dok je predsednik Republike Srpske počasni gost.2 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Liked it? Take a second to support Vuk Kondić on Patreon!

Become a patron at Patreon!


  1. https://tass.com/defense/1622271  

  2. https://n1info.rs/vesti/vulin-i-dacic-na-konferenciji-u-moskvi/  

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.