Život pod vatrom očima šestogodišnjaka

Uprkos dogovoru iz Minska, ukrajinska vojska nastavlja sa bombardovanjem Donbasa. Mnogi se kriju po skloništima, a neki sa decom žive po podrumima.

Elena živi sa svojim šestogodišnjim sinom u jednom od ovih „bunkera”. Improvizovala je krevete uz pomoć klupa i drvenih kutija, ima električni šporet pa čak i igračke… nažalost, većinom polomljenje.

Kuća u kojoj su živeli je usled bombardovanja ostala bez prozora, vode i grejanja. Tamo se ne može živeti, a povrh svega, strah ih je. Bombardovanje se zaustavlja samo na kratko.

„Prvo bombardovanje je bilo raketama GRAD. Više mu ne objašnjavam mnogo. Kažem samo da pucaju zle čike i to je to. Ranije, kada bi dete čulo buku, dobijao bi napad panike. Sada pokušavam da ga zaštitim od svega toga.”– objašnjava Elena.

Sada se Saša usuđuje da izađe na ulicu. Do skora se bojao.

Sve šta oni žele je da se vrate svojoj kući, da dođe mir i da se udalji teška artiljerija iz gradova, kao što je bilo obećano.

https://www.youtube.com/watch?v=MKRi3goKvCU

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Source: „La vida bajo fuego: un niño de 6 años lleva viviendo desde hace un año en el refugio”, http://odiodeclase.blogspot.com.br/2015/06/la-vida-bajo-fuego-un-nino-de-6-anos.html

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.