Upucan pripadnik organizacije narodnih inženjera

Danas je u večernjim časovima ustreljen pripadnik organizacije Narodnih inženjera i arhitekata, Bariš Onal. Napad se dogodio u kvartu Čajan u Istanbulu, a izvršili su ga pripadnici mafije. Ranjen je sa četiri metka i prebačen je u bolnicu u svesnom stanju.

O organizaciji Narodnih inženjera i arhitekata i njihovim projektima smo izvestili u više navrata: Kada se inženjeri i arhitekte udruže da pomognu siromašnima u borbi protiv kapitalizma, „Štrajkom glađu protiv represije nad demokratskim pokretima”, „Drugi međunarodni simpozijum nauke za narod”.

Podsetimo, ova organizacija sprovodi niz projekata koje stanovnicima siromašnih kvartova značajno olakšavaju život, a na štetu krupnog kapitala. Ti kvartovi su na meti organizovanog kriminala pod pokroviteljstvom države, a cilj im je da se uništi narodno jedinstvo i narodne organizacije, te da zaradi na špekulaciji zemljišta i izgradnji.

DOPUNA 18.6.:

Bariš Onal je uspešno operisan i trenutno se oporavlja. Očekuje se da će biti pušten na kućno lečenje u naredna dva dana.

 

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.