Reklamni video nemačke vlade protiv azilanata sa Balkana

 Foto: Sean Gallup
Imigranti sa Balkana imaju veoma male šanse za dobijanje azila u Nemačkoj, a biće im naplaćeno za troškove deportacije, kaže se u novom video klipu nemačke vlade.

Nemačka televizijska reklama biće prikazivana i na Balkanu, kao upozorenje onima koji nameravaju da imigriraju u tu državu, kako bi bili svesni da se suočavaju sa plaćanjem troškova sopstvene deportacije kući.

Četvorominutni video klip prikazuje azilante koje organi reda po kiši ukrcavaju u autobus i odvoze na aerodrom.

“Puno ljudi veruje lažnim obećanjima prevaranata da je lako dobiti azil i ostati u Nemačkoj i drugim zemljama EU, kao i da će zaraditi mnogo novca”, kaže se u reklamnom video klipu. “Nemojte sebe i svoju porodicu finansijski upropastiti ilegalnim dolaskom u Nemačku. Pomozite vašoj domovini da se ekonomski razvije: koristite svoje znanje i veštine tamo”.

Reklama će biti prikazana u Albaniji, Kosovu, Bosni, Srbiji i Crnoj Gori, a pratiće je i novinski oglasi sa sloganom “NE ekonomskom azilu u Nemačkoj”.

Prema navodima nemačke vlade, u toj zemlji trenutno traži azil 29,747 migranata sa Kosova, 16.250 iz Albanije i 13.502 iz Srbije, a procedura rešavanja zahteva za azil je sada ubrzana, tako da su deportacije svakodnevne.

Demagoški video klip nemačke vlade imaćete prilike uskoro da gledate.

Liked it? Take a second to support Stefan Martinović on Patreon!

Become a patron at Patreon!

Ostavite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.